VALVe Tenant Improvements

Bellevue, Washington

Project Size:

Renovated area: 60,000 square feet

Project Status:

Completed 2010

Press

Valve Software

Daily Journal of Commerce, 7/2/11

A leader in the gaming software industry, VALVe’s collaborative team culture is enhanced by this interior design for relocation into four floors of office space in Bellevue’s urban core.

The flexible and interactive workplace design is focused around large team work spaces, cabals, which allow gaming teams to expand and contract around specific production needs. The collaborative nature of the work extends into extra-wide corridors where circulation, display of production work and team gathering overlap. A variety of meeting spaces occur throughout the office, culminating in a flexible area large enough for the entire company to gather.

The design transcends the constraints of the office floor plate; an open stair connects all floors and ceilings, open to the structure, provide additional height in spaces. A minimalist palette of exposed construction, raw plywood, textured ceiling panels, blackened steel and unistrut components provide a neutral background that focuses the work experience on the production of VALVe’s gaming products and supports the overlay of VALVe’s branding elements. The signature red, an iconic valve in the lobby, art and colorful furnishings accent the spaces.