Technology Campus - Exterior

Technology Campus

Location

Redmond, Washington

Owner

Confidential

Collaborators +

General Contractor: Skanska Balfour Beatty

Interior Design Collaborator and Signage: B+H Architects

Restaurant Design: Graham Baba Architects

Structural & Civil Engineering: Coughlin Porter Lundeen

Landscape Architecture: Berger Partnership

Architectural Lighting: Fisher Marantz Stone

Sustainability: Atelier Ten

Acoustic, AV & IT: Stantec

Envelope: Morrison Herschfield

Parking: Walker Consulting

Food Service: Ricca

Mechanical/Plumbing Engineering: MacMiller

Electrical Engineering: Coffman / Cochran

Environmental Graphic Design (Buildings): Studio Matthews

Environmental Graphic Design (Garage and Below Grade Facility): Studio SC

Project Size

761,000 square feet

Project Status

Completed

Certifications

Targeting LEED New Construction Platinum

Services

Architecture, Interior Design, Planning

Part of a 72-acre modernization development for a technology campus in Redmond, Washington, the project encompasses four new workplace buildings. One of four villages on this new, pedestrian-oriented campus, the buildings are designed around the concept of “weave,” knitting together a tapestry of experiences from the workspaces to cross-campus amenities and the natural environment beyond.

In each of the five-story buildings, stacked H- and C-shaped volumes interlock around a central multi-story space connecting all levels via a feature stair, emphasizing the importance of health, movement, and easy access to a range of amenities. The change in massing also yields opportunities for landscaped raised terraces and easy access to nature. The project is on track to meet LEED Platinum, ILFI Zero Carbon, and Salmon Safe certifications.

Photography: Tim Griffith, Adam Hunter

Technology Campus - Interior

Emphasizing the importance of health, movement, and easy access to a range of amenities, each building’s multi-story space contains a feature stair, encouraging movement and casual encounters. In both design and function, these vertically connected spaces are conceptualized as looms, expressed through architectural screens spanning multiple floors.

Technology Campus - Exterior
Technology Campus - Exterior

Four iconic pavilion-like mass timber parking portals with integrated landscape and environmental graphics provide additional access points to the campus. These vertical connections bring daylight below ground, and in turn provide a biophilic experience for those arriving by car.