800 Fifth Avenue Lobby Renovation and Tenant Improvement

Seattle, Washington

Project Status:

Completed 2016

Press

Hines spends $46m on a makeover for public spaces

Daily Journal of Commerce, 2/16/17

Seattle office tower's ready for its closeup after $46M renovation

Puget Sound Business Journal, 1/24/17

LMN’s major renovation of the 800 Fifth Avenue Tower’s public spaces included expanding and reshaping the main lobby into a more appropriate scale for the 42-story building. As part of the renovation work, the first floor lobby was extended out to the south, bringing it closer to Fifth Avenue and creating improved seating areas in the lobby. The new west wall and entry vestibule utilize a “point-supported glass” curtain wall system, further enhancing the lobby’s transparency and visibility from the street. Inside, large expanses of wood, white marble and glass contrast with the dark stone floor to accentuate the volume of the rescaled lobby. An underutilized portion of the second floor exterior plaza was enclosed to create an inviting second floor mezzanine, complete with soft seating areas and open conferencing. A grand stair connects the first floor lobby to the newly created mezzanine space. On the fourth and fifth floors, new glazing transformed two 40,000 square foot floor plates of near-windowless check-sorting and computer mainframe space into bright, high-ceilinged, naturally-lit Class A office space. New interior and exterior signage was also added for improved building visibility and wayfinding.